Sunday 17 July 2011

Foto Levac predstavlja...Nikkor AF-S Micro 40mm f/2.8G

Amsterdam, Nizozemska, 12. julija 2011: Nikon predstavlja nov 40-mm makro objektiv formata DX za bližnje posnetke. Na njih zabeleži tudi najmanjše podrobnosti z razmerjem reprodukcije 1:1, da so videti povsem naravni. S tem objektivom, ki posname, česar človeško oko ne zazna, bodo ljubitelji bližnjih posnetkov več kot zadovoljni.

Zurab Kiknadze, produktni vodja v oddelku za objektive, dodatno opremo & programsko opremo v podjetju Nikon Europe je povedal: »Ta makro objektiv omogoča zajem podrobnosti, ki jih običajni objektiv ne more zaznati. Z njim lahko po zmerni ceni odkrivate svet makrofotografije, a ga zaradi njegove vsestranskosti še vedno lahko uporabljate tudi v druge namene.«
 

Podrobneje

 
40-mm objektiv formata DX je najnovejši član Nikonove zbirke objektivov Micro NIKKOR, ki ima kot slike enakovreden 60-mm formatu FX v
fotoaparatih D-SLR. Ker je njegova najmanjša razdalja izostritve 0,163 m (od goriščne ravnine) in razmerje reprodukcije 1:1, je odličen za fotografiranje od blizu. S hitro zaslonko f/2,8 tega objektiva poudarite motive na sliki, ki imajo prijetno zamegljeno ozadje, in posnamete ostre fotografije s fotoaparatom v roki tudi pri šibki svetlobi.
 

Tiho delovanje

 
Dobri bližnji posnetki, na primer žuželk ali cvetnih prašnikov, so odvisni od natančnosti. Ta objektiv, ki je kompakten in preprost za uporabo, je opremljen z Nikonovim edinstvenim tihim pogonom SWM (Silent Wave Motor) za neverjetno natančno in tiho samodejno izostritev, da med fotografiranjem od blizu z nobenim zvokom ne zmotite motiva. Izostritev dopolnjuje še način delovanja z izostritvijo M/A, ki omogoča, da pri samodejni izostritvi ročno nastavite želeno izostritev, pri čemer vam ni treba fizično preklopiti iz samodejnega v ročni način.
 

Velik mali svet

 
To je objektiv, ki zagotavlja zvesto reprodukcijo tudi najsubtilnejših posebnosti slik in zna odlično zajeti skrite svetove vzorcev, tekstur in podrobnosti. Ljubitelji fotografije bodo z njim posneli izvrstne makrofotografije, s katerimi se bodo enakovredno kosali tudi posnetki portretov in splošni fotografski motivi.

Približne mere objektiva so 68,5 × 64,5 mm, tehta 235 g in ima kovinski nastavek z gumijastim tesnilom. V kompletu z objektivom dobite tudi pokrov objektiva HB-61 in mehko torbico CL-0915.


No comments:

Post a Comment